1A

1A

Talent

Kansen en uitdaging

Passie

Innoveren

Talentenmodules

Taal en cultuur

Wil je op een boeiende manier de wereld een stapje dichter bij jou brengen?

Dan is de module taal en cultuur iets voor jou.

Je gaat op ontdekking in je eigen stad, je maakt een denkbeeldige reis naar Spanje en Italië. Je bespreekt liedjes, ontwerpt een collage en maakt een poëziebundel. Je wordt een krak in presenteren en je tovert heerlijke gerechtjes op tafel.

Cultuur, taal en creativiteit in één module!

Latijn

Wil je graag oude culturen herontdekken?

Leer je graag een nieuwe taal?

Wil je weten hoe mensen vroeger leefden?

Heb je de discipline om elke dag woordjes te leren?

Dan is Latijn iets voor jou.​ Latijn is een brede, uitdagende richting die alle opties openlaat voor een verdere studieloopbaan. Je taalgevoel wordt aangescherpt, waardoor je ook de moderne talen Frans, Engels en Duits met meer gemak aanleert. 

Wiskunde en Frans verwerk je op een sneller tempo! Er is vooral aandacht voor verdieping. 

STEM & STEM-Wetenschappen

STEM is vrij vertaald de afkorting van wetenschap, techniek, ontwerp en wiskunde. We gaan er projectmatig aan de slag waarbij wiskundig inzicht en een wetenschappelijke visie nodig zijn om een probleem aan te pakken. We ontwerpen er met de computer en leren programmeren met en zonder robot. Kortom, iets voor de toekomstige ‘ingenieurs’, ‘wetenschappers’, ‘IT’ers’ of ‘technici’ onder jullie!

Wiskunde en Frans verwerk je op een sneller tempo! Er is vooral aandacht voor verdieping. 

Techniek

Wil je weten hoe toestellen werken? Vind je het fascinerend om op basis van technische inzichten apparaten in elkaar te steken? Hou je ervan de handen uit de mouwen te steken en om aan de slag te gaan met verschillende materialen? Ben je een knutselaar en steek je graag dingen in elkaar? Dan ben jij de actieveling die wij zoeken. Je maakt kennis met de basisprincipes uit mechanica, elektriciteit, bouw en hout.

Je krijgt twee FLEX-uren met aandacht voor remediëring: Frans en wiskunde.

Economie en organisatie

Wil je meer weten over handel, kopen en verkopen, de reclamewereld? Is het organiseren van bijvoorbeeld een schoolfuif of een verkoopactie voor het goede doel helemaal jouw ding? Wil je wel eens weten hoe de K van Kortrijk in elkaar zit en wat men in de Oxfam-wereldwinkel zoals doet? Hou je van met de computer werken? Dan kom je in deze talentenmodule zeker aan je trekken.